PR:Stop Talvivaara-liike pyytää poliisilta virka-apua

From Nuclear Heritage
Revision as of 17:28, 24 February 2013 by Falk (talk | contribs) (Protected "PR:Stop Talvivaara-liike pyytää poliisilta virka-apua": spam protection (‎[edit=autoconfirmed] (indefinite) ‎[move=autoconfirmed] (indefinite)))
(diff) ← Older revision | Latest revision (diff) | Newer revision → (diff)
Jump to navigationJump to search

Tiedote 18.2.2013 / Stop Talvivaara - kansanliike vesistöjen puolesta
http://www.stoptalvivaara.org/fi/tiedote18022013.html


Stop Talvivaara-liike pyytää poliisilta virka-apua

Talvivaaran suunnittelema jätevesihuuhtelu on harkittu ympäristörikos

Stop Talvivaara-kansanliikkeen havainnointiryhmä hiihti Lumijokea viime viikolla ja havaitsi eri paksuisia metallimönjäkerroksia. Lumijoen latvoilla mönjää on noin 30 senttimetrin paksuudelta. Se lähtee liikkelle, kun ns. hätäjuoksutukset alkavat.

Kts. video:

Kansanliike kutsuu poliisit tutustumaan tilanteeseen Ylä-Lumijärvellä keskiviikkona 20.2.

  • Haluamme näyttää sekä poliiseille että valvoville viranomaisille todellisen tilanteen päästöjen purkupaikalla, kertoo paikanpäältä kansalaisnäytteitä ottanut Jussi Kinnunen. Hän kävi tekemässä rikosilmoituksen ympäristörikoksen valmistelusta Kajaanin poliisilaitoksella tänään maanantaina.
  • Näiden marraskuussa saostuneiden kerrosten huuhtelu alavirtaan ylimääräisellä hätätilapäästöllä ei ole hätätilan torjuntaa vaan sen aiheuttamista.

Stop Talvivaara-liikkeen edustajat pyysivät virka-apua suunnitteilla olevan ympäristörikoksen torjuntaan. Lupausta virka-avusta ei vielä saatu.

Stop Talvivaara-liike järjestää Ylä-Lumijärven ja Lumijoen suulla katselmuksen keskiviikkona klo 12. Poliisin lisäksi järjestävät toivovat paikalle myös Kainuun Elyn, Ympäristöministeriön ja Aluehallintoviraston sekä yhtiön edustajia tutustumaan tilanteeseen. Myös median edustajat ja kansalaiset ovat tervetulleita.


Lisätietoja: