PR:Huolestuneiden saksalaisten vetoomus luovutettiin ministeri Pekkariselle

From Nuclear Heritage
Jump to navigationJump to search

Nuclear Heritage Network tiedottaa 30.10.2009

Huolestuneiden saksalaisten vetoomus luovutettiin ministeri Pekkariselle

Falk Beyer Nuclear Heritage Networkista luovutti elinkeinoministeri Mauri Pekkariselle kansiollisen saksalaisten allekirjoittamia postikortteja, joissa vaaditaan uraanikaivoksien sulkemista. "Saksalaiset ovat huolestuneita suunnitelmista, joilla Lapin puhdas luonto tuhotaan uraanikaivostoiminnalla. Uraanikaivos tarkoitaa aina laajojen alueiden tuhoamista ja radioaktiivisen jätekiven levittämistä ympäristöön.", sanoo Falk Beyer Nuclear Heritage Networkista.

Ministeri Pekkarinen totesi että on mukava että tilanteesta ja olosuhteista ollaan kiinnostuneita. Hän tiedusteli ovatko saksalaiset huolestuneita uraanikaivostoiminnasta myös esimerkiksi Namibiassa ja Australiassa. Falk Beyer vastasi että kaikki uraanikaivostoiminta on erittäin huolestuttavaa.

"Suomen uraanikaivoshankkeet ovat rippeitä vanhentuneesta kaivoslaista, joka mahdollistaa kansainvälisten kaivosyhtiöiden ympäristölle tuhoisan toiminnan Suomen maaperällä. Kaikki Länsi-Euroopan uraanikaivokset on suljettu ympäristöongelmien vuoksi.", toteaa luovutuksessa mukana ollut Janne Björklund luonnonsuojeluliitosta.

Nuclear Heritage Network on kansainvälinen yhteisö joka koostuu uraanivoimaa vastustavista ihmisistä ja järjestöistä. Yhteisön tarkoitus on levittää tietoa, järjestää tapahtumia ja yhdistää uraanivoimaa vastustavia tahoja.

Lisätietoja:

Julkaisuvapaa valokuva:
http://www.ydinvoima.net/archive/luovutus.JPG
Kuvassa: Falk Beyer Nuclear Heritage Networkista, Riku Eskelinen luonnonsuojeluliitosta ja ministeri Mauri Pekkarinen.
(kuvaaja: Janne Björklund)


  1. 1.0 1.1 For protection against automatical email address robots searching for addresses to send spam to them this email address has been made unreadable for them. To get a correct mail address you have to displace "AT" by the @-symbol.