PR:Case Pyhäjoki kokoaa taiteilijoita Pyhäjoelle

From Nuclear Heritage
Jump to navigationJump to search

Mediatiedote 7.6.2013


Case Pyhäjoki kokoaa taiteilijoita Pyhäjoelle

'Case Pyhäjoki - Taiteellisia tulkintoja ydinvoimasta' on poikkitaiteellinen ja -tieteellinen tutkimusmatka sekä työpaja Pyhäjoella, Pohjois-Pohjanmaalla 1.-11.8.2013. Suomen kuudes ydinvoimala aiotaan rakentaa Pyhäjoen Hanhikiven niemelle. Case Pyhäjoki -projektin tarkoituksena on etsiä taiteen ja tieteen näkökulmia Pyhäjoella tapahtuvaan suureen muutokseen, jonka ydinvoimalan mahdollinen rakentaminen aiheuttaa sekä tätä kautta pohtia myös energian tuotantoa ja kulutusta maailmassa.

Pyhäjoelle suunniteltu ydinvoimala on työpajan esimerkkitapaus, joka yhdistää toisiinsa politiikkaa, paikallis- ja maailmantaloutta sekä ympäristöasioita. Ihmisillä on voimakkaat mielipiteet hankkeesta. Yhteisö on jakautunut niihin, jotka ovat ydinvoimalan puolesta ja sitä vastaan. Työpajan tavoitteena on tutustua paikallisiin olosuhteisiin Pyhäjoella ja yrittää tehdä yhteistyötä paikallisten ihmisten kanssa siitäkin huolimatta, että tilanne saattaa olla kiperä. Työpajassa pohditaan, mitä ydinvoimala merkitsee Pyhäjoen ihmisille, koko Pohjois-Pohjanmaan alueelle tai mitä hanke tarkoittaa kansallisella tai kansainvälisellä tasolla. Taidetta ja tiedettä yhdistävin keinoin tarkastellaan, millaisia polkuja ihmiskunta voi valita kukoistaakseen tulevaisuudessakin.

Ohjelmassa on mm. kaikille avoimia luentoja, jotka käsittelevät ydinvoimaa ja siihen liittyviä teemoja eri näkökulmista. Lopuksi järjestetään kaikille avoin tilaisuus Parhalahden koululla, missä esitellään työpajan tuloksia. Tarkempi ohjelma aikatauluineen julkaistaan verkkosivustolla casepyhajoki.info.

Tutkimusretkelle ja työpajaan osallistuu 18 kansainvälistä taiteilijaa ja tutkijaa. He ovat Ryoko Akama (JP/UK), Erich Berger (AU/FI), Brett Bloom (US/DK), Bonnie Fortune (US/DK), Carmen Fetz (AU), Martin Howse (UK/DE), Maarit Laihonen (FI), Pik Ki Leung (HK), Mikko Lipiäinen (FI), Helene von Oldenburg (DE), Opposite_Solutions (RO), Leena Pukki (FI) ja Heidi Räsänen (FI). Case Pyhäjoen taiteellinen johtaja on taiteilija Mari Keski-Korsu. Työryhmään kuuluvat lisäksi taiteilija Antye Greie-Ripatti ja taiteilija, tutkija Andrew Paterson. Paikallinen tuottaja on Liisa Louhela.


Yhteyshenkilö:
Mari Keski-Korsu,
Case Pyhäjoen taiteellinen johtaja ja vastaava tuottaja
tel. +358 40 506 5871
e-mail mkk AT katastro.f
i[1]


  1. For protection against automatical email address robots searching for addresses to send spam to them this email address has been made unreadable for them. To get a correct mail address you have to displace "AT" by the @-symbol.