PR:Internationale anti-atomkraft aktivister, organisatorer og eksperter samles

From Nuclear Heritage
Jump to navigationJump to search

pressemeddelelse
Torsdag d. 8. juni 2017
- Til øjeblikkelig offentliggørelse -


Internationale anti-atomkraft aktivister, organisatorer og eksperter samles:

International anti-atomkraft sommerlejr i Tyskland

DÖBELN - Fra d. 17-23 juli 2017 vil eksperter, organisatorer og aktivister fra en række lande og fra tre forskellige kontinenter samles i Döbeln i Tyskland, for at styrke kampen mod atomkraft. Denne internationale anti-atomkraft sommerlejr vil have fokus på urankæden og på levetidsforlængelse af eksisterende reaktorer samt konstruktionen af nye. Tilmeldingen til lejren er åben, og alle interesserede er velkomne til at deltage i lejren.

The Nuclear Heritage Network, en global platform for anti-atomkrafts aktivister, arrangerer lejren som vil samle 60-100 deltagere fra hele verden. Målet er at forbinde anti-atomkraft initiativer, dele viden om atomkraft og styrke protestbevægelsen mod den magtfulde atomkraft lobby. The Nuclear Heritage Network har siden 2008 været initiativtager til internationale lejre som denne. Lejrene har fundet sted i forskellige lande som Frankrig, Finland, Tjekkiet og Tyskland

Uran er det materiale der forbinder alle de forskellige kampe mod atomkraft, da det indgår i brændsel, våben, minedrift og atomaffald. Den internationale sommerlejr vil samle organisatorer der laver kampagner mod uranindustrien, udbrede viden om deres kampe og hjælpe med at bringe aktivister fra de forskellige felter sammen.

Nye reaktorer og levetidsforlængelse af ældre reaktorer er en presserende trussel. På trods af at der i adskillige lande er implementeret nationale politikker der skal udfase denne farlige teknologi, eksisterer der i dag planer om opførsel af flere af disse risikoværker og om levetidsforlængelse af eksisterende, i stærk kontrast til billedet af en atomkraftindustri der kæmper med økonomiske hindringer – hindringer der altid har eksisteret, men som er forværet med krisen på kapitalmarkedet. Sommerlejren vil være en platform for initiativer der kæmper mod denne udvikling. Lejren vil give information om atomkraftfaciliteter og specifikke risici, men også sigte mod nye samarbejder i kampen mod atomkraftlobbyen.

Et første programudkast er tilgængeligt på lejrens hjemmeside: http://camp2017.nuclear-heritage.net . Deltagere kan forvente syv dage fulde af informationer og indtryk, en tur til en nedlagt uranmine, skillsharing, aktioner og kapacitetsopbyggende workshops for at styrke anti-atomkraft kampen.


Til journalister og redaktører:
Du er velkommen til at kontakte os, hvis du har spørgsmål, for interviews eller baggrundsinformation og for at anmode om fotomateriale fra anti-atomkraftaktioner via fastnet telefon +49 3431 5894177 eller per e-mail til "media AT nuclear-heritage DOT net"[1]. Du kan også læse mere på hjemmesiden:

Pressekontakter:


--

Nuclear Heritage Network
Am Bärental 6
D-04720 Döbeln
GERMANY

website: http://nuclear-heritage.net
email: contact AT nuclear-heritage DOT net[1]

phone: +49 3431 5894177

Skype: projekthaus.mannsdorf
(available only during office hours)

Jabber/XMPP: network.office - domain: jabber.ccc.de
(available only during office hours)

opening hours: Wednesdays at 2-4 PM CET


This media release has been provided by the "Nuclear Heritage Network". It is an international network of anti-nuclear activists. This informal alliance supports the worldwide anti-nuclear work. The Nuclear Heritage Network is no label, has no standard opinion and no representatives. All activists of the network speak for themselves or for the groups they represent.


  1. 1.0 1.1 1.2 1.3 1.4 For protection against automatic email address robots searching for addresses to send spam to them this email address has been made unreadable for them. To get a correct mail address you have to displace "AT" by the @-symbol and "DOT" by the dot-character (".").