PR:Συνάντηση ακτιβιστές ενάντια στα πυρηνικά, διοργανωτές και ανθρώπους που εξειδικεύονται στο ζήτημα

From Nuclear Heritage
Jump to navigationJump to search

Δελτίο Τύπου
Πέμπτη, 8 Ιουνίου 2017
- προς άμεση δημοσίευση -


Συνάντηση ακτιβιστές ενάντια στα πυρηνικά, διοργανωτές και ανθρώπους που εξειδικεύονται στο ζήτημα:

Διεθνές Summer-camp κατά της πυρηνικής ενέργειας στη Γερμανία

DÖBELN - Από τις 17 έως τις 23 Ιουλίου, 2017 ακτιβιστές ενάντια στα πυρηνικά, διοργανωτές και εξειδικευμένοι στο ζήτημα των πυρηνικών από περισσότερες από δώδεκα χώρες από τρεις ηπείρους θα συγκεντρωθούν στο Döbeln της Γερμανίας για να συζητήσουν το ενδιαφέρον τους για τη συνεχιζόμενη βιομηχανία πυρηνικών με σκοπό να ενδυναμώσουν τους αντι-πυρηνικούς αγώνες. Το διεθνές Summer-camp κατά της πυρηνικής ενέργειας θα επικεντρωθεί στην αλυσίδα του ουρανίου και την επέκταση της διάρκειας ζωής των αντιδραστήρων ή ακόμη και την κατασκευή νέων. Οι εγγραφές έχουν ξεκινήσει και όσοι και όσες ενδιαφέρονται καλούνται να επικοινωνήσουν μαζί μας και να εγγραφούν ώστε να συμμετάσχουν στη διεθνή αυτή συνάντηση.

Το Δίκτυο Πυρηνικής Κληρονομιάς, που είναι μια παγκόσμια ανεπίσημη πλατφόρμα αντιπυρηνικών ακτιβιστών, οργανώνει αυτή τη συνάντηση η οποία θα φέρει περίπου 60-100 συμμετέχοντες από όλο τον κόσμο. Στόχος τους είναι να διασυνδέσουν τις αντι-πυρηνικές πρωτοβουλίες, να ενημερώσουν για τα πυρηνικά ζητήματα με τα οποία ασχολούνται και να ενισχύσουν το κίνημα που αντιστέκεται στο -ακόμη ισχυρό- πυρηνικό λόμπι. Από το 2008, το Δίκτυο Πυρηνικής Κληρονομιάς έχει διοργανώσει πολλές συναντήσεις όπως η ερχόμενη, οι οποίες έλαβαν χώρα σε διάφορες ευρωπαϊκές χώρες όπως η Γαλλία, η Φινλανδία, η Τσεχική Δημοκρατία και η Γερμανία.

Το ουράνιο είναι το υλικό που συνδέει όλους τους αγώνες με την ατομική ενέργεια όπως εμφανίζεται στα καύσιμα, στα όπλα, στο εξορυκτικό ζήτημα, στα πυρηνικά απόβλητα και ως στοιχείο που επεξεργάζεται στα διάφορα στάδια της φάσης του ουρανίου. Το διεθνές summer camp θα συγκεντρώσει ανθρώπους που αγωνίζονται κατά της βιομηχανίας ουρανίου, θα διαδώσει τα ζητήματα με τα οποία ασχολούνται και θα βοηθήσει να επικοινωνήσουν μεταξύ τους ακτιβιστές από διαφορετικά πεδία.

Οι νέοι αντιδραστήρες και η επέκταση της διάρκειας ζωής των παλαιών αντιδραστήρων αποτελούν επείγουσα απειλή, παρά τις εθνικές πολιτικές για τη σταδιακή κατάργηση αυτής της επικίνδυνης τεχνολογίας που αναπτύσσεται σε πολλές χώρες. Τα σχέδια για την προσθήκη αυτών των επικίνδυνων μονάδων και για την επέκταση της λειτουργίας τους υπάρχουν σε ολόκληρο τον κόσμο, παρόλο που οι ατομικές βιομηχανίες δυσκολεύονται καθώς αντιμετωπίζουν οικονομικά εμπόδια - οι οποίες πάντα υπήρχαν αλλά αυξήθηκαν στο πλαίσιο της κρίσης των κεφαλαιαγορών. Το διεθνές summer camp θα αποτελέσει μια πλατφόρμα για πρωτοβουλίες που στέκονται ενάντια σε αυτές τις εξελίξεις. Θα παράσχει πληροφορίες σχετικά με τις εγκαταστάσεις και τους ειδικούς κινδύνους, αλλά και θα στοχεύσει για νέους συνεργάτες στην αντίσταση εναντίον των πυρηνικών λόμπι.

Ένα πρώτο σχέδιο προγράμματος έχει δημοσιευτεί στην ιστοσελίδα του summer camp: http://camp2017.nuclear-heritage.net . Οι συμμετέχ@ς θα περάσουν επτά ημέρες γεμάτες πληροφορίες και εντυπώσεις, εργαστήρια για την ανάπτυξη κοινών δράσεων, ένα field trip σε απομακρυσμένο ορυχείο ουρανίου, ανταλλαγή δεξιοτήτων, δράσεις και εργαστήρια εμπλουτισμού των ικανοτήτων μας για την ενίσχυση του αντιπυρηνικού κινήματος.


Σημειώσεις σε δημοσιογράφους και συντάκτες:
Είστε ευπρόσδεκτοι να επικοινωνήσετε μαζί μας, αν έχετε ερωτήσεις, για συνεντεύξεις, πληροφορίες και να ζητήσετε φωτογραφικό υλικό για αντιπυρηνικά θέματα μέσω σταθερού τηλεφώνου +49 3431 5894177 ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο "media AT nuclear-heritage DOT net"[1]. Μπορείτε επίσης να επισκευθείτε τον ιστότοπο:

Media contacts:


--

Nuclear Heritage Network
Am Bärental 6
D-04720 Döbeln
GERMANY

website: http://nuclear-heritage.net
email: contact AT nuclear-heritage DOT net[1]

phone: +49 3431 5894177

Skype: projekthaus.mannsdorf
(available only during office hours)

Jabber/XMPP: network.office - domain: jabber.ccc.de
(available only during office hours)

opening hours: Wednesdays at 2-4 PM CET


This media release has been provided by the "Nuclear Heritage Network". It is an international network of anti-nuclear activists. This informal alliance supports the worldwide anti-nuclear work. The Nuclear Heritage Network is no label, has no standard opinion and no representatives. All activists of the network speak for themselves or for the groups they represent.


  1. 1.0 1.1 1.2 1.3 1.4 For protection against automatic email address robots searching for addresses to send spam to them this email address has been made unreadable for them. To get a correct mail address you have to displace "AT" by the @-symbol and "DOT" by the dot-character (".").